DSC_0692_pp

Pada tanggal 11 Julai 09 aritu berlangsungnya majlis perkahwinan kawan aku iaitu Fitri dan Siti di Cheras.. Aku bertolak dari Ipoh pada ari sabtu pas kerja. Tapi naek bas dalam kol 8. Dalam tu sempat aku snap satu gmba tuk jadi pembukaan entri ni. heee


Sesampainya aku benti kat Perhentian Duta. Dengo cite Perhentian Duta ni dekat sket dr tmpat member aku. So, aku drop kat sini jela. Pastu aku tunggu kawan aku(pengantin laki) datang amik aku.. Tak lama pas tu datangla die ngan isterinya..

Kami terus ke Dewan tempat berlangsungnya majlis pada keesokan harinya… Perghh.. Dewan besar mat…. Tempat yang paling sukar aku penah shot ialah di rumah kampung yang tiada atap siling dan dewan yang besa.. Aku takut cahaya speedlite tak dapat bounce.. Aku plak tak sangka kat dewan sebegini majlis ni dilangsungkan.. Tapi takpa lah.. Try la ejas setting semaximum yang mungkin..

Time diorang tengah setup pelamin, meja makan, aku pusing2 amik gambaran diseluruk sudut dewan ni…

Dari atas dewan(tingkat 7) -Belatih pakai slow shutterspeed n handheld-ternyata masih hampeh

Diantara barang hantaran….

Pagi tu dalam kol 12 kami gerak ke dewan. Berjumpa dengan pengantin perempuan dan barulah berarak ke dalam dewan… Aku cube mencari moment yang besh.. try test cuba…..

Cemas? Takut? Gelisah? Heppy? Neves? Berani? 1001 perasaan percampur aduk pada setiap pengantin.. Adat la kan…

Rupa pelamin untuk pasangan kali ini.. putih unggu……




Semut giget kaki ka kak? hehe


Dah penat bersanding makan la plak…

Cam entri aku sblm2 ni.. mesti ade kekanak comel aku snap. Die ni kaco lens aku.. Aku pon fire kat die.. suke plak die. hehehPeh makan nasi, makan kek plak.. Acara pemotongan kek dilangsungkan.. yeah…

Suappp………….

Apsal gamba ni macam warna RGB? ntahla…
Siang hari di tingkat 7 Dewan Komersil Komuniti Bandar Tun Razak, Cheras
Pas setel smua aturcara majlis beransur reda.. Dewan disewa sampai kol 4 je.. dah setel smua aku blik umh pengantin, mandi2 n dia anta aku ke PuduRaya… balik ke ipoh..

Sekian lah buat kali ini. Terima kasih kepada Pengantin yang terlalu senang dibawa berbincang dan sporting.. Semoga berbahagia ke anak cucu. Terima kasih juga buat keluarga pengantin, sedara mara kerana tumpangkan aku tdo kt umah diorg n sarapan spagetti. hehe

Salammm..

habis..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *