Trademark terbaru digitaldarkart

Assalamualaikum. Jumpa lagi kita… Entri kali ni xda gamba2 menarik. Aku hanya nak bicara fasal trademark atau kata ibundanya cap dagang.. Ok.. Kebiasaannya trademark di masukkan didalam artwok mempunyai beberapa alasan iaitu: menggelakkan menyukarkan hasil kerja diciplak. memberi identiti kepada hasil kerja kita supaya mudah dikenali bersifat profesional dengan hasil kerja(memiliki hak rekacipta dalam undang-undang) dan beberapa sebab lagi yang boleh anda tambah sendiri. Ianya menjadi ikutan segenap pengemar seni.

DSC_0423

Hafiz & Zuriana Tapah

Assalamualaikum selamat berjumpa lagi didalam ruangan yang baru iaitu hosting yang baru. Agak lambat sedikit mengaplot entri kerana aku dah beralih dari blog hasil tumpangan dari blogspot ke wordpress. Yelah.. Rumah baru mesti ambik sikit masa nak berlajar selok belok kn… Harap hasil dari posting dalam wordpress ini tidak menjejas minat dan kualiti gambar yang dimmuat naikkan. Dibawah ini merupakan kad kawen yang ditepah oleh pengantin perempuan. Kalau berminat dengan

digitaldarkart beralih kepada hosting sendiri

Seperti tajuk entri diatas, digitaldarkart telah berpengkalan di satu lapangan baru tidak menumpang ehsan dari blogspot sebelum ini.. digitaldarkart telah maju selangkah kehadapan dengan lahirnya domain sendiri ber .com [dot com]. Syukur alhamdulillah kerna berkat kesabaran dan ketabahan,digitaldarkart berjaya juga membina website sendiri dan bukannya hanya membeli domain sahaja. Segala-galanya dikendalikan sendiri. Percayalah.. Selaras dengan usaha itu,¬†digitaldarkart membuat penghijrahan dari blogspot kepada wordpress. Kita tengok prestasi wordpress dulu yaa… Kepada

DSC_1588 copy

Harizal & Mas Tanjung Rambutan, Ipoh

Assalammualaikum W.B.T dan salam sejahtera smua.. Disini aku mengucapkan beribu kalimah syukur dan tahniah kepada diri sendiri dan DIA yang memberi peluang aku updet blog ni.. Kali ni aku kongsikan imej pegun dan persembahan slide sekitar majlis perkahwinan sahabat baik disekolah menengah dahulu iaitu saudara Harizal Mat a.k.a Ejoe. Suasana yang dirakam bertempat di Batu 8, Tanjung Rambutan, Perak. Majlis dilangsungkan agak besar dan meriah kerana majlis perkahwinan sebelah lelaki

Panorama: Pulau Perhentian

Assalammualaikum.. Aku cuba akan sentiasa mengemaskini kandungan blog ini. Yalah, kalau kita malas mengemaskini blog, ibarat kita malas mengemas bilik.. Bersepah. Kita mungkin tak kisah dengan keadaan bilik yang bersepah ni. Tapi bagaimana dengan orang lain? Sendiri mau ingat la beb.. hehe. Dengan itu, aku bagi gamba ini tuk tatapan anda walaupun sekeping. Sekurang-kurangnya ada jugak bahan untuk aku update. hehe.. Ini adalah gambar dari hasil gabungan 2 gambar yang

Adolf_the_Superman

Foto MENIPUlasi Klasik (classic photo manipulation)

John Heartfield dantara pengasas manipulasi gambar. Sekain lama kemahiran para pengimejan(designer) semakin canggih dan semakin mudah.. ini akan menjadikan apa jua gambar boleh diwujudkan walaupun ianya agak mustahil. Mari kita mengimbau zaman permulaan teknik pengimejan ini digunakan dan kita bandingkan dengan zaman kita sekarang ini. Disini kita akan nampak kemajuan tamadun/kemahiran para pereka grafik dari era dahulu hinggan sekarang. Secara jujur aku amat meminati dan mencintai artwork mereka di era