Panorama: Pulau Perhentian

Assalammualaikum.. Aku cuba akan sentiasa mengemaskini kandungan blog ini. Yalah, kalau kita malas mengemaskini blog, ibarat kita malas mengemas bilik.. Bersepah. Kita mungkin tak kisah dengan keadaan bilik yang bersepah ni. Tapi bagaimana dengan orang lain? Sendiri mau ingat la beb.. hehe. Dengan itu, aku bagi gamba ini tuk tatapan anda walaupun sekeping. Sekurang-kurangnya ada jugak bahan untuk aku update. hehe.. Ini adalah gambar dari hasil gabungan 2 gambar yang

macro_photos_20

30 Contoh Fotografi Makro yang Menakjubkan

  Fotografi makro adalah tentang menangkap bentuk imej sesuatu berhampiran. Lensa khusus direka khas untuk tugas ini, dan mereka sangat arif dan mahir dalam menangkap butiran pada objek kecil. Halus dan berseni. Banyak sekali imej yg cantik dan menarik disekeliling kita. Dari mata kasir, kita tak perasan keindahhn ini. Semuanya keindahan ini kita tak sedari tapi berkat jenis fotografi, kita boleh melihat dan menghargai semua detail itu. Jadi kat sini adalah 30 Contoh

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum warahmatuLlah wa barakatuh! Bersempena dengan kedatangan Hari Raya Fitri ini, saya ingin mengucapkan kepada semua sahabat/client/peminat seni dan semua pengunjung blog digitaldarkart photoscene ini “TaqabbalaLlah Minna wa Minkum” (semoga Allah menerima ibadah kita semua), Selamat Hari Raya.. Saya juga mengharapkan kedatangan hari yang baik ini akan menguatkan lagi hubungan antara kita semua.. semoga kita membesarkan Allah pada hari raya ini dan bersyukur atas segala kurniaanNya.. Balek kampong nanti xon9 da…

WDAH_mask_poster

PHOTO MENIPUlasi

digitaldarkart mengucapkan selamat Perang melawan godaan setan sempena RAMADHAN. Moga tahun ni posa full lg la kawan2 sume. Nak komen silakan.. hantam saja.. Cengkadak di tepi laut. Gabungan beberapa proses pengimejan. Photomerge+single HDR+Highpass+unsharp mask+colour correction.

DSC_0548

Belajar lagi… J.O.M @ gunung lang, ipoh

15 May 2010 berlangsungnya program J.O.M di Gunung Lang Ipoh. Dalam 60 org yang menyertai.. Sambutan Amatlah menggalakkan kerana mengikut penganjur, peserta dihadkan kepada 30 orang. Tetapi yang datang lebih. Banyak ilmu dikongsi disini.. Walaupun topik yg diajar hanyalah perkara asas dalam fotografi, Ianyalah perkara yang paling penting dan sering dilupai oleh jurugambar2 sekarang. Maklumlah dunia digital. Kalau kita belakangi perkara/ilmu asas ini ertinya kita rugi… Bukan setakat itu, kami

kuale2

Panorama: Koleksi lama-lama

Assalammualaikum.. da lama xupdate blog. so, aku update la bg menidakbosankan pengunjung. hehe.. Kali ni aku kongsikan gambar panorama yang penah aku hasilkan.. Semua gambar aku snap sndri dengan kamera Nikon D40 cuma gamba last je aku menggunakan D80. Snap, photomerge(Photoshop), Editing.. Enjoy… Nikon D40 Melaka 3 gambar landscape Port Dickson 6 gambar landscape Kuala Kangsar 4 gambar landscape Teluk Batik 3 gambar landscape Nikon D80 Gua kek lok tong,