163.x600.feat.topModel.makeout

Eksperimentasi: Indoor / studio

Setelah hampir 2 taun aku bermain didalam ruanglingkup wedding photography ni. Lama2 rasa slow sikit sebab photography ni dah jadi trend sekarang. Student pon sesang2 dah ada kamera. Smua pakai buat job wedding. Kat sini aku dah rasa sesak mata. Ntah la.. Bila benda yang banyak nilah akan jadikan penghasilan kekurangan kualiti. Hanya keuntungan, fofulariti yang dicari. Xnampak pulak seninya. Sesak.. Itu la maksud aku sebenarnya.. Bukan aku xsuka ambik

Korang Minat photography? Baca ni

Entri kali ni aku xda gambar baru. Rileks jap. Aku tunggu cuti sekolah je.. Tu pon tunggu kawan2 kawin. Aku buat sekadar hobi n medium untuk belajar. Kat sini aku nk luahkan sikit ape yg aku nampak pada suasana/trend sekarang. Sedikit kecewa la.. Tapi ianya boleh dirawat sebelu jadi lg parah. Ni khas buat mereka yg memegang DSLR dan masih mentah cam aku. Cite sket.. Kalau aku dpt output gambar

gua2

Tips mencari jurufoto kahwin

Dah lama tak update blog ni.. Oleh itu saya masuk sket benda ilmiah ye.. Ini adalah tip saya bagi mereka yang ingin mencari jurugambar. Pemilihan jurugambar adalah penting untuk kepuasan seumur hidup. So pastikan anda cerewet untuk kepuasan dan nilai wang anda. 1. Mesti cari jurufoto yang pakai kamera digital Canon atau Nikon. Jgn ambik film.itu yg kira ikut roll. 2. Mesti cari pakej yang shoot unlimited/500-1000 keping gambar bergantug

Menghuraikan misteri pengcahayaan

Soalan: Bounce kt atap zink… Mengapa gamba gelap? Jawapan: A) Xmau bounce B) Bounce kt tempat lain? Aku pilih jawapan B.. sebab alasan aku faktor cahaya. Cahaya bergerak lurus, bumbung kan berbentuk cam hurup “A”… So, ketempat lainla cahaya 2 pergi. Mebi g bersiar-siar. huhu.. Aku sertakan sekali gambar ni bagi menyokong hujah aku ni. Sekadar berkongsi pengalaman dan menghuraikan misteri. :'( Semua gambar aku xedit. just rotate. gelap dan

2nd photo blog

Aku telah membuka lagi satu photoblog selain photopages aku. Time ni Israel tengah ghairah memblasah Palestin. So ni lah serba sikit sumbangan aku terhadap mnyokong kempen anti zionis ni. Yang pasti, blog ni lain dari photopages aku tu. Aku akan masuk gambar yang berlainan dari gambar di photopages aku 2. So rajin-rajin la melawat dua-dua tmpat ni ye. Harap blog ni dapat memuaskan mata korang tengok ye. Thanks… Segala komen