3 copy

Pernikahan dan Perkahwinan Noranizah dan Shahrul Azhar

Tarikh/hari: Jumaat/Sabtu – 12/13 Nov 2010 Lokasi: Ayer Tawar, Perak Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera.. Dah lame sekali tak updet blog ni.. Nak kata bz xjugak. Hehe.. OK lah.. selamat berjumpa kembali. Kali ini aku bekunjung ke Barat Perak iaitu di Ayer Tawar, Perak iaitu jajahan daerah manjong. Ini adalah kakak kepada kawan aku taim bersekolah di ipoh dahulu.. Kali ini aku sekali lagi bukan pergi seorangan, aku bersama juru

DSC_1358

Perkahwinan Suffian dan Sabariah @ Chepor, Ipoh, Perak

  Assalammualaikum W.B.T.. Sudah lama nampaknya aku tak kemaskini blog ini.. Bukannya apa.. takda job sangat sekarang ni. Mahu berehat lagi. hehe.. Tanpa embuang masa aku nak kongsi hasilkerja terbaru iaitu gambar perkahwinan kawan baik aku iaitu Suffian dan Sabariah. Majlis dilangsungkan pada 13. jun 2010 di kediamannya di Chepor, Ipoh. Majlis dimulai dengan aktiviti “naik buai” anak kakaknya.. Disini berlangsungnya acara marhabban oleh para-para ibu. Ini adalah acara pembuka

DSC_8270

Perkahwinan Nora dan Henndera @ Temoh 12.3.10

Assalamualaikum W.B.T.. Jumpa lagi.. Kali ni baru dapat siap upload keseluruhan gambar tika perkahwinan member baik kelas aku taim kat sekolah SMKHK dulu.. Kawan aku ni namanya nora. Sudah tentu yang pengantin perempuan tu la… Mengikut perjanjian, aku kna datang 12 hb. Mac sebab dia nikah dulu n esoknya barulah kenduri. So, aku story serba ringkas aktiviti taim tu.. Ni la suasana bila majlis akad mereka berlangsung. Tunggu tok kadi

DSC_7384

Pertunangan Johane dan Ieda 20.2.10 @ Lubuk cina,Melaka

Assalammualaikum..Berjumpa kite lagi ye chor/yong.. Kali ni teman ndak kongsikan pasai tunang kawan baik teman. Ok bahasa melayu standart balik.. Kawan baik aku namenye Johane a.k.a john/johan/jonet/anne.. Bawah ni la gambar die ngan tunangnye ieda org melaka… Ni lah hantaran mereka… Mengikut cerita asal, Kami(rombongan keluarga laki bermalam di PortDickson N9-sebab dekat sket ke Lubuk cina,melaka yakni umh pengantin pompuan). Dibawah beberapa gamba kami di resort TM yang di”sponser” oleh

DSC_7035

Pertunangan Shidah Mirza 14.2.10 @ Bidor

Assalammualaikum. Jumpe lagi kite yek.. Ni adalah majlis pertunangan kawan aku Shidah di Bidor. Majlis tunang ni agak besa gak.. siap ada bunting lg.. Aku sampai sekitar kol 11 kerna xda cover sesi makeup.. Sampai2 ade org dah stat makan-makan.. Aku shot sesikin dan diperkenalkan ngan adik beradik/mak bapak si shidah ni (Perkara biasa). Pastua aku makan la dulu sebab pasni nk bkerja keras.hehe Tu dia.. Rombongan pihak lelaki dah

DSC_5552

Perkahwinan anas dan isterinya (tak tau name)

Asssalammualaikum slamat sjahtera smua. sihat ke idak kome kat sane tu? arap2 sihat la ye.. Ni haa.. Majlis perkahwinan Anas dan Isterinya.. sori la.. awk idak le ingat name die. hehe.. Majlis berlangsung pada 09.01.10 di kediamannya di simpang pulai ipoh. Kehadiran dipenuhhi oleh tetamu dan kawan2 termasuh aku sendri dari kolej tempat kami same2 blaja dulu. Ini adalah beberapa imej pegun yg dapat aku rakamkan.. nikmatinya ye.. Dr kiri:

DSC_5143

Perkahwinan Fendi Primitive (gitarist harjaddarh)

Assalammualaikum W.B.T kepada smua manusia yg terbaca blog aku neh.. Ni adalah perkahwinan gitaris kumpulan pancaragam aku iaitu kumpulan Harjaddarh(brutaldeath). Lg 1, ni bukan job aku. Just shot perkahwinan sebagai tetamu biasa.. Majlis dilangsungkan pada 20.02.09. Tapi biasala.. Kesibukan yg melambatkan aku aplot tuk kalian sume tgk. hehe. Alhamdulillah setel gak kje ni.. heheh Ni la rogpe pengantin berarak ke lokasi majlis. Org ramai xsabo nk tgk pengantin. (zoom out)

IMG_2324

Yazid dan Majidah @ Pantai Remis 26.12.09

Assalammualaikum W.B.T Ape kabo mike smue? hehe.. Kali ni aku nk setori pasai wedding kawan aku taim sekolah menengah dulu. Mase tingkatan 1-3 same ngan die. SMKHamid Khan, Tapah, Perak.. Die punye nama Majidah… Maka bertambahlah sorang lagi kawan aku yg sudah bekeluarga dan secara taklangsung bertambah juga sikit lagi pngalaman. Tapi pada kali ini ada sikit kelainan.. Apa kelainan 2? ada 2.. Yg pertama) Gambar bawah ni smua bukan

DSC_5363

Firdaus dan Ain @ temoh 27.12.09

Assalammualaikum W.B.T… Apa kabar anda disana? Harap sihat la hendaknya. Kali ni aku up gambar pengantin baru(padahal da lama kawen). Ini adalah kawan aku semasa belajar di sekolah sekitar ipoh pada satu ketika itu. Sekolah yang aku maksudkan adalah SMTLC.. Teknik lebuh catur dan sebutannya ialah “leboh kete”… Ni lah dia kawan yg aku maksudkan. Firdaus. Tapi biasa memangil beliau dengan Aceng… Member baik tika di asrama dulu2…. Rumah pengantin

DSC_4505.new 8x10

Hafis dan Nurul @ Chemor 5.12.2009

Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada pengunjungi blog aku yg dah bersawang ni.. Dah lama xupdate kerana kesuntukan masa… Ok kali ni aku cite dan visualkan perkahwinan member baik aku dari sekolah rendah dulu. Orang yang dimaksudkan ialah Abdul hafiz @ shidot. Ni dak kampung aku taim darjah lime. Taim aku masuk teknik kat ipoh, bapaknye jadi pengetua.. Dengan itu aku berjaya mendapat 3 kali amaran terakhir dari pihak asrama diatas