DSC_3841

Pertunagan Latifah Azit @ Bagan Serai

Assalammualaikom.. Perghh.. dah lame tak update blog ni.. dah bersawang.. oh.. belum.. heheh.. Bkan ape.. Aku buat freelance je photog wedding ni.. Pada 29 Nov 2009, berlangsunya pertunagan kawan baik aku kat kolej dlu. iaitu latifah. aku panggil die tipah je.. Ni serba sikit gamba pada majlis pertunangan tu… Aku sampai die tgh solek. Sempat la snap beberapa gambar time solek.. Tp agak kantoi sikit sebab kat kedai dandanan pengatin

gua2

Tips mencari jurufoto kahwin

Dah lama tak update blog ni.. Oleh itu saya masuk sket benda ilmiah ye.. Ini adalah tip saya bagi mereka yang ingin mencari jurugambar. Pemilihan jurugambar adalah penting untuk kepuasan seumur hidup. So pastikan anda cerewet untuk kepuasan dan nilai wang anda. 1. Mesti cari jurufoto yang pakai kamera digital Canon atau Nikon. Jgn ambik film.itu yg kira ikut roll. 2. Mesti cari pakej yang shoot unlimited/500-1000 keping gambar bergantug

DSC_1013

Perkahwinan Adam dan Norhazlin 25.07.09 @ Tanjung Karang, S’gor [Sebagai tetamu]

Pada 24.07.09 Bain men’invite’ aku ngan paklong(shah) ke kampungnya di tanjung karan bagi menghadiri perkahwinan makciknya sambil petang tu bleh la menghayati permandangan disana.. aku set je… Di bawah ni serba sikit imej dan catatan pada hari kejadian.. terhiburlah hendaknya. Antara tetamu memenuhi ruang penyantapan dipenuhi hidangan ala2 kampung sejati.(perghh… ayat) Kedatangan pengantin melengkapkan acara makan bersama tetamu.. berbalas suap.. amik kau. Buat2 sibok la bain ni. hehe Tu sahaja

DSC_0692_pp

Perkahwinan Fitri dan Siti 11 julai 2009 Dewan Komersil Komuniti Bandar Tun Razak, Cheras

Pada tanggal 11 Julai 09 aritu berlangsungnya majlis perkahwinan kawan aku iaitu Fitri dan Siti di Cheras.. Aku bertolak dari Ipoh pada ari sabtu pas kerja. Tapi naek bas dalam kol 8. Dalam tu sempat aku snap satu gmba tuk jadi pembukaan entri ni. heee Sesampainya aku benti kat Perhentian Duta. Dengo cite Perhentian Duta ni dekat sket dr tmpat member aku. So, aku drop kat sini jela. Pastu aku

DSC_0547

Perkahwinan pada 7 April 09 di Meru, Ipoh [Sebagai Tetamu]

Kali ni aku ngambik gambo kawan same klas time sekola menengah dulu. Aku blajo kat SMTLC atau sekolah menengah teknik lebuh cator ipoh. Yang kawin ni mber baek aku gak la.. nama die aznil.. Kiteorg panggil die nono… Die pompuan tau.. Aznil laki 2 pengacara… Aku nk story serba sikit kemeriahan kenduri 2.. Adan ngambik aku n bru g umh pngantin. Ni time sampei masjid meru height… Lepak jap tunggu

baru-04

Perkahwinan pada 6Jun 09 di Batu Gajah

< Assalamualaikum.. Haa.. Jumpe kite lagi dirungan yang takseberapa lapang.. Kali ni aku tunjukkan majlis perkahwinan yang aku cover di sekitar Batu Gajah pada 6 jun 2009. Lokasinya aku tatau ape nma kampungnya. Aku sebenarnya di jemput menjadi photographer kecemasan sebab time ni cuti sekolah. So, Banyakla majlis perkahwinan dilangsungkan dan bila xde photographer time ni la habis dicarinya sesiapa yg boleh dijadikan photographer untuk cover wedding diorg. Aku juga

DSC_9922

Perkahwinan Siti Rahayu dan Razib di Tapah 31, May 2009

Assalammualaikum W.B.T kepada semua pengunjung. Dah lama aku xupload kat blog ni. Sibok la skrg ni. So, bila dah ada masa aku upload la ye. OK, ni adalah perkawinan kawan baik aku time tadika smpai la sekarang.. Org yang dimaksudkan adalah pengantin pompuan ni. Majlis berlangsung dirumah die yakni pengantin pompuan. Namanya kat tajuk ade tulis.. Siti Rahayu Jamaluddin.. Aku datang lambat aritu sebab member aku bngn lmbat n singgah

DSC_8336

kawin: Norfadilah dan Redzuan

Dibawah adalah serba sedikit gambar yang diambil untuk makcik kepada shah, member baek aku.. Perkahwinan ini dilangsungkan di Tronoh, Perak. Pengantin sempoi tapi pngalaman aku yang agak cetek dalam menghandle pengantin dalam memilih/mengarah shot2 yg terbaik yanga agak mengechewakan.. Walaupun begitu, ada jua sisa sisa gamba yang katagori menarik tuk dikenangankan.. Tempat persandingan pengantin ok. tapi bumbung /ztap zink yang tinggi dan agak cerun yang menguji diri aku. Bila snap