Panorama kledang.tumb

Panorama: Suasana malam Ipoh

Sesi photogrphy yang sudah lama aku tak buat. Artwork terbaru dalam katagori yang paling aku gemari iaitu panorama dan dilaksanakan tanpa perancangan. Aktiviti bermula sekitar pukul 11.30 dan lokasinya di atas gunung kledang(ada yang sebut bukit kledang). Ini adalah hasil yang terbaru aku dan kerjasama En Bob dan En Bain. Terima kasih buat Bain meminjamkan peralatan. Berikut adalah beberapa gambar asal sebelum dicamtumkan. + + + + = Setelah dicantumkan

boat copy

RE:BOAT-Pulau Perhentian

  Bila diri dilanda boring, Otak cuba mencurahkan idea yang gila-gila. lalu hasil lah karya yang di luar fikiran aku. Aku suka bereksperimen dengan benda yang jarang orang buat. Aku ni jenis yang susah mengikut orang.. boleh kira out of date la.. Orang dulu ikot style GQ. aku xminat. Orang sibuk rambut pendek, spike or tenyeh ke tengah dan mencanak ke atas (ala-ala mohok,trojan) aku juga xberminat. orang pakai seluar

Panorama: Pulau Perhentian

Assalammualaikum.. Aku cuba akan sentiasa mengemaskini kandungan blog ini. Yalah, kalau kita malas mengemaskini blog, ibarat kita malas mengemas bilik.. Bersepah. Kita mungkin tak kisah dengan keadaan bilik yang bersepah ni. Tapi bagaimana dengan orang lain? Sendiri mau ingat la beb.. hehe. Dengan itu, aku bagi gamba ini tuk tatapan anda walaupun sekeping. Sekurang-kurangnya ada jugak bahan untuk aku update. hehe.. Ini adalah gambar dari hasil gabungan 2 gambar yang

DSC_0422

Panorama: Pecah batu, Trong, Taiping

Camera: Nikon D3100 Lens: AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G Shot at 18 mm Exposure: Manual exposure, 1/40 sec, f/13, ISO 3200, Compensation: +1/ Panorama terbaru setelah sekian lama sunyi sepi tanpa output. hehh… Agak sibuk dalam masa terdekat ini. ini adalah panorama dari 6 keping gambar portret. Indahnya ciptaan Ilahi.. Bersyukurlah…. byee 🙂

WDAH_mask_poster

PHOTO MENIPUlasi

digitaldarkart mengucapkan selamat Perang melawan godaan setan sempena RAMADHAN. Moga tahun ni posa full lg la kawan2 sume. Nak komen silakan.. hantam saja.. Cengkadak di tepi laut. Gabungan beberapa proses pengimejan. Photomerge+single HDR+Highpass+unsharp mask+colour correction.

kuale2

Panorama: Koleksi lama-lama

Assalammualaikum.. da lama xupdate blog. so, aku update la bg menidakbosankan pengunjung. hehe.. Kali ni aku kongsikan gambar panorama yang penah aku hasilkan.. Semua gambar aku snap sndri dengan kamera Nikon D40 cuma gamba last je aku menggunakan D80. Snap, photomerge(Photoshop), Editing.. Enjoy… Nikon D40 Melaka 3 gambar landscape Port Dickson 6 gambar landscape Kuala Kangsar 4 gambar landscape Teluk Batik 3 gambar landscape Nikon D80 Gua kek lok tong,