TWB21

SEMPENA DAPAT CUTI DAN BANGUN LAMBAT HARI NI.. AKU BUATKAN SATU ENTRI KHAS SEMPENA MERDEKA KONONYA. APA YANG AKU BELAJAR TAIM SEKOLAH BUKANNYA SUANYA BENAR. BANYAK FAKTAR YANG DISOROK. ALHAMDULILLAH ADE INTERNET. FAKTA FAKTA YANG WAJIB DI KETAHUI OLEH GENERASI MUDA

MERDEKA :

laungan merdeka datangnya dari KMM – kesatuan melayu muda yang ditubuh pada tahun 1938. parti melayu kiri pertama yang mengerakan nasionalisma melayu. parti ini di haram kan oleh penjajah british. bila KMM haram maka british menubuhkan umno.
lihat tarikh umno ditubuhkan pada tahun 1946.

 

 

KMM melaungkan MERDEKA ! untuk tanah melayu umno lama meluangkan hidup melayu ! kerana ketika itu kurang rasuah.

MERDEKA TIDAK ADA PERTUMPAHAN DARAH:
ini bohong. ini tipu besar. ini lebong. ini sengaja di sebarkan oleh umno.

parti komunis, angkatan pemuda insaf, awas, peta adalah antara puluhan organisasi yang angkat senjata melawan british. beratus ribu yang gugur tewas mengabadikan darah mereka untuk kelahiran malaya yang merdeka.

kalau tak percaya tanya robert kouk yang kaya raya itu. adik dia gugur di hutan pahang.
kalau tak percaya tanya dj radio stesen china yang baru kena buang itu. arwah emak dia angkat senjata.
ini perang kolonial yang amat besar sehinggakan memufliskan great britain. sila rujuk buku sejarah. jangan malas membaca.

SINGAPURA:
singapura adalah sebahagian dari tanah melayu. nama lamanya temasek. sama seperti pulau pinang , langkawi, pulau babi besar, pulau bidong, pulau kapas dan pulau pulau yang lain di semenjanjung

united malays national organistion belot dan memberikan pulau ini kepada british pada tahun 1957 seperti hong kong jadi wilayah kolonial.

parti komunis, parti buruh, parti rakyat, dan pas – menentang malaysia kerana ini adalah projek british.
parti parti ini menentang singapura masuk malaysia kerana ini kerja bodoh. tidak mungkin pulau pinang masuk malaysia atau pulau bidong masuk malaysia. singapura adalah sebahagian dari tanah melayu. pulau ini sebahagian dari johor.

31 OGOS HARI APA ?
31 ogos bukan hari malaysia. ini hari cuti umum untuk bangun lambat. 16 september ialah hari malaysia – sila tanya warga sabah dan serawak.

SABAH DAN SERAWAK
tidak ada pertalian sejarah dan budaya dengan tanah melayu. sila rujuk sejarah melayu – tidak ada langsung disebut sabah atau serawak dalam kitab ini.

LAGU NEGARA KU
lagi ini di ciplak dari lagu TERANG BULAN lagu indonesia. ketika konfontasi 1963 – bung karno memainkan lagu terang bulan ini di radio republik indonesia. lagu terang bulan ini berasal dari lagu peranchis
memula moon.

JALUR GEMILANG
ini juga di ciplak dari bendera amerika. motif bendera ini tidak ada langsung kaitan dengan sejarah negara bangsa.

motif nusanatra ialah merah putih – motif ini adalah kesinambungan sejarah sri vijaya dan langkasuka. contohnya bendera indonesia,

singapura dan bendera united malays national organisation sendiri – mengguna kan motif ini. Nak detail sila ke sini

HAKIKATNYA:
generasi muda wajib mengetahui dan membetulkan sejarah. lagu nasional baru wajib di garap. bendera baru wajib di garap. lagu dan bendera baru ini wajib melambangkan pensejarahan negara bangsa di bumi melayu bukan ciplakan yang menjadi kemarahan orang lain.

nota:
umno bukan parti nasionalis yang berjuang untuk melayu. kalau nasionalis kenapa namanya UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATIONS?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *